Saturday, 3 December 2016

paling mengecewakan


Assalamualaikum :)



So, hari ni sha  nak share something la, about SPM ergh💀  baru je habis amik  SPM. bagi sha lah kan, soalan SPM tahun ni sangat susah😭 berbanding soalan-soalan past year. cause sha buat soalan past year. dan dapat bandingkan beza soalan lepasa ngan soalan tahun ni.. sangat mengecewakan!😠 soalan yang di target tak keluar💔.. lepastu yang tak boleh nak terima tu FORMAT  da lain 💔 why, why.. this happend ?  🙍

okay moh kita lupakan benda tu semua, sekarang ni tawakal, berharap je pada Allah, doa banyak-banyak. sebab benda tu semua da lepasakan. harap result sha boleh lah bawak sha sambung belajar tu je yang sha harapkan Amiin.. ❤

Tuesday, 30 August 2016

TRIAL SPM


Assalamualaikum ! Hai..

Dalam minggu ni, Sha tengah exam trial SPM . emm.. cuma tinggal2 subjek je lagi perdagangan dengan geografi. wish me luck gaisss.. hehehehe. well.. bila musim exem ni kita pun study hard lah.. pastu tanya group sebelah apa topic yang masuk exam kali ni.. tapi malangnya trial memang sha banyak tak tahu topic apa yang masuk,.. especially subjek Agama, sejarah.. sains.. so kita sendiri nak kena meneka. sha analisis sendiri berpandukan soalan yang selalu keluar past year dari buku latihan.. so buat latihan banyak sikit. yang mana bab tak sempat nak buat sha baca je. topik yang rasa-rasa masuk tu sha tekan kan.. lastly.. kertas 2 agama je yang boley go. kertas 1 hurm.. bnyak jawab fikir sendiri je. kehkehkeh, tak tahu lah keputusan trial ni menurun ke tak nak dibandingkan dengan result mid year ari tu. tawakal je lah :) sebab trial SPM kira penting jugak kan.. so mesti lah result ni nak yang the best punya, okaylah, sorry cause tak update story raya, kalau ikutkan memang banyak story. tapi tak ada masa nak bukak laptop. tahun ni sha tak update cerita raya. tak leh nak baca-baca balik nanti kehkehkeh.. sampai disi je, nak continue study perdagangan, ini pun dok search nota. pastu tergerak hati nak berblog, bye... Assalamualaikum//

Sunday, 26 June 2016

Kembali semula

Assalamualaikum.. 
Baju raya.. Sha saja dok nak try. Kita post half je dulu. :p

Dah lama benor sha tak log in blog ni. Jenguk pun Jarang. Nak bukak pun tak ada masa, kalau sha nak bukak blog mesti kena ada masa free yang sangat panjang.. Baru puas nak berbloging.. Terjah blog orang sana sini.. Tapi Tahun ni memang sha dah boleh agak no time punya nak layan blog semua ni. Cause tahum ni tahun SPM sha. Hehehehe. Sorry gais. Alhamdulillah.. Mid year exam ni.. 5A dapat sha capai.. Bagi readers doa kan sha agar dapat yang lebih baik trial ngan exam sebenar nanti.. Tengah dok ada internet laju ni, curi lah masa sikit nak share cerita pasal satu tabiat baru sha. Tapi harap-harap lah tabiat ni tak berpanjangan.

Wednesday, 10 February 2016

Kampungku

Assalamualaikum
dah bape lama aku tak balik kampung. em, ini lah satu-satunya kampung yang aku ada. kampung belah mak aku hehehe. kampung ayah di KL. nak dekat setahun jugak lah tak balik sebab tak ada siapa yang duduk kat rumah. masa cuti bulan 12 plan nak balik tapi tak jadi, sebab ada sedara yang tak dapat balik. and then tangguh ke cuti raya cina. Alhamdulillah. dapat gak merasa balik suasa kampung. kehkehkeh~ aku share bape gambar masa aku kat kampung.
ini gambar time aku ngan family aku beli ikan. beli ikan merah fresh punya! memang tiap-tiap balik kampung kitaorang akan beli ikan merah yang tangkap terus. and bakar kat umah. perh! bab makan is my favourite part. malangnya aku tak selfie dengan makanan. cause nak makan, makan. phone mana pegang bila duk kampung. internet mana ada. sob sob~
Copyright © Aishah Qairina | All Rights Reserved | By Aishah Qairina 2011-2015